A hidegen sajtolt szőlőmagolaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható az erős antioxidáns tulajdonság, így jelentős öregedésgátló és bőrfiatalító hatást tulajdonítanak neki. Emellett alkalmazható szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére vagy kezelésére, pozitív hatással van a lipid anyagcserére, a vegetatív idegrendszerre, gyulladásgátló és csökkentő, immunerősítő.
Külsőleg és belsőleg is alkalmazható
1,640 Ft – 5,220 Ft
technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően egyedi és különleges, sárgás-zöldes színű, könnyű egyedi diószerű ízű.
salátadresszing összetevőként, mártogatós alapanyagként. levesfeltétként, húspác összetevőként
Összetevők: 100% szőlőmag.
Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.
Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:
Energia | 3735 kJ/892 kcal |
Zsír | 99,9g |
|
12,1g |
Szénhidrát | 0,02g |
|
0,001g |
Fehérje | 0,001g |
Só | 0,00g |
Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.
Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!
Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.