Barion Pixel

Figyelem! Előfordulhat, hogy a képen szeplő kiszerelés csak illusztráció!

Sárgabarackmagolaj

A hidegen sajtolt sárgabarackmag-olaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. A mandulaolajjal megegyező hatású, hasonló összetételükből adódóan, így kiváló helyettesítő megoldást jelenthet a diófélékre allergiás egyéneknek. Egészségügyi előnyei közé sorolható a szív- és érrendszer, valamint idegrendszer támogatása, jótékony hatása lehet az emésztésre. Külsőleg történő alkalmazása esetén mélyen a bőrbe jutva, nagyszerű táplálást biztosít a bőrnek és hajnak egyaránt.

Külsőleg és belsőleg is alkalmazható

2,310 Ft8,240 Ft

Ízvilág

a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően jellegzetes, aranysárga színű, marcipános illatú és ízű.

Konyhai felhasználás

salátadresszing összetevőként, levesfeltétként, édesség- és süteményízesítésre, müzli ízesítésre

A sárgabarackmag-olaj hidegen sajtolási eljárással készül. A hidegen sajtolási technológiának köszönhetően a finomított olajokkal szemben, értékes, természetesen megtalálható, biológiailag aktív vegyületek is maradnak az olajokban, többek között fitoszterolok, tokoferolok, fenolos vegyületek, pigmentek, valamint íz- és aromavegyületek. Az olajok zsírsav összetételén túl, ezek a kisebb bioaktív komponensek alapvető szerepet játszanak az étkezési olajok táplálkozási és egészségügyi hatásainak meghatározásában. Emellett a hidegen sajtolási eljárásból adódóan az olajok ellenállóbbak a lipidoxidációval szemben, természetes antioxidáns tartalmuknak köszönhetően. Mindent összevetve a hidegen sajtolási technológiával készült olajok hozzáadott értéket képviselnek. A sárgabarackmag-olaj előállítása és felhasználása szintén környezettudatos megoldás, hiszen élelmiszeripari termékek gyártása során a barackmag melléktermék. Jelenleg a kozmetikai ipar a fő felhasználója, de zsírsavprofilja és tápértéke miatt étkezési célokra is alkalmas. A hidegen sajtolt sárgabarackmag-olaj körülbelül 1:4 arányban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat, domináns zsírsavjai az olajsav (omega-9) és linolsav (omega-6), illetve kisebb mennyiségben alfa-linolénsav (omega-3), palmitin-, sztearin- és arachidsav. Jó forrása a kisebb mennyiségű bioaktív komponensek, köztük antioxidáns potenciállal rendelkező tokolok, fenolok és karotinoidoknak. A sárgabarackmag-olaj összetétele hasonló a mandulaolajéhoz. Jelentős különbség a tokoferol összetételében van. A mandulaolaj alfa- és gamma-tokoferolt is tartalmaz, míg a sárgabarackmag-olaj csak gamma-tokoferolt. Ez fontos a cukrászati marcipán és percipán megkülönböztetése szempontjából. A sárgabarackmag jelentős mennyiségű amigdalint tartalmaz, átlagosan 3-12% között. Az amigdalin egy cianid-glikozid, amely a szervezetben cianiddá alakul, nagyobb mennyiségű fogyasztása veszélyes. Azonban a hidegsajtolási eljárással készült olaj körülbelül 5 mg/kg alatti amigdalin-tartalmú, így biztonságosnak tekinthető. Füstpont kategóriabesorolás: nagyon magas

Összetevők: 100% sárgabarackmag.

Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.

Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:

Energia 3433 kJ/820 kcal
Zsír 99,9g
  • amelyből telített zsírok
6,0g
Szénhidrát 0,02g
  • amelyből cukor
0,001g
Fehérje 0,001g
0,00g

Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.

Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!

Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.

0
Kosarad üres!

Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.

Termékek megtekintése.

Fiókom