A hidegen sajtolt sáfrányos szeklicemag-olaj élettani hatásai, az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Egészségügyi előnyei közé sorolható magas telítetlen zsírsavtartalma és antioxidáns tulajdonsága révén a szív- és érrendszer egészségét támogató hatása, valamint sejtfalak védelme, immunrendszer erősítése, bőr egészségének megőrzése. Egy vizsgálat szerint 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő posztmenopauzás nőknél javíthatja a vércukorszintet. Külsőleg alkalmazva segíti a bőr hidratáltságának megőrzését, egyes kutatások szerint pozitív hatással van a sebgyógyulásra, potenciálisan antimikrobiális tulajdonságú.
1,740 Ft – 5,660 Ft
a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően jellegzetes, halványsárga színű, enyhén diós, gyógynövényes illatú és kellemesen neutrális ízű.
salátadresszing összetevőként; húspác összetevőként
Összetevők: 100% sáfrányos szeklicemag.
Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.
Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:
Energia | 3768 kJ/900 kcal |
Zsír | 99,9g |
|
10,0g |
Szénhidrát | 0,02g |
|
0,001g |
Fehérje | 0,001g |
Só | 0,00g |
Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.
Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!
Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.