Barion Pixel

Figyelem! Előfordulhat, hogy a képen szeplő kiszerelés csak illusztráció!

Máriatövismag-olaj

A hidegen sajtolt máriatövismag-olaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható a hepatoprotektív aktivitás és hatás, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás, metabolikus szövődményekre gyakorolt hatás, valamint szív- és érrendszer, idegrendszer támogatás. Az egészséges májfunkció támogatása révén enyhíti a bőrpanaszokat, valamint segíti az egészségesebb bőrállapot elérését.

1,740 Ft5,560 Ft

Ízvilág

a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően egyedi és különleges, aranysárga színű, friss fű illatú és ízű.

Konyhai felhasználás

salátadresszing összetevőként, levesízesítésként, mártogatós alapanyagaként

A máriatövis őshonos növény Európa, Afrika és Ázsia egyes részein, és ma már az egész világon elterjedt. Gyomnövényként nő az utak szélén, mezőkön, de kifejezetten gyógynövényként is termesztik. Gyógyászati célokra a máriatövis magjait használják fel. A hidegen sajtolt máriatövismag-olaj főleg telítetlen zsírsavakból áll, nagyobb részt linolsavat (omega-6), olajsavat (omega-9), valamint palmitin- és sztearinsavat tartalmaz. Emellett természetes E-vitamin (alfa-, béta-, gamma-, delta-tokoferolok) és szteroltartalom (főleg béta-szitoszterin, sztigmasztenol, sztigmaszterol) jellemzi. Azonban legnagyobb értékének a máriatövismag biológiailag aktív vegyületét, a szilimarint tekintik. A szilimarin, egy flavonolignán komplex, mely szilibinből, szilidianinből és szilikrisztinből áll, ezek a máriatövismagban leginkább jelen lévő flavonoidok. A szilidianinnal és a szilikrisztinnel összehasonlítva a szilibin a legnagyobb biológiai aktivitással rendelkező komponens, és a szilimarin-komplex 50-70%-át teszi ki. A szilimarin, valamint a máriatövismag kedvező egészségügyi hatásait a máriatövismag-olajban is megfigyelték. Ugyanakkor a máriatövismag-olaj szilimarin, azon belül is szilibin tartalma jóval alacsonyabb, mint a standardizált máriatövismag kivonatnak, így bizonyos esetekben javasolt a kivonat választása. A hidegen sajtolt máriatövismag-olaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható a hepatoprotektív aktivitás és hatás, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás, metabolikus szövődményekre gyakorolt hatás, valamint szív- és érrendszer, idegrendszer támogatás. Az egészséges májfunkció támogatása révén enyhíti a bőrpanaszokat, valamint segíti az egészségesebb bőrállapot elérését. A máriatövismag-olaj hidegen sajtolási eljárással készül. Füstpont kategóriabesorolás: közepes

Összetevők: 100% máriatövismag.

Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.

Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:

Energia 3696 kJ/899 kcal
Zsír 99,9g
  • amelyből telített zsírok
14,3g
Szénhidrát 0,02g
  • amelyből cukor
0,001g
Fehérje 0,001g
0,00g

Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.

Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!

Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.

0
Kosarad üres!

Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.

Termékek megtekintése.

Fiókom