Barion Pixel

Figyelem! Előfordulhat, hogy a képen szeplő kiszerelés csak illusztráció!

Mákolaj

A mákolaj hidegen sajtolási eljárással készül, alapanyaga rendszeres laborvizsgálattal ellenőrizve morfinmentes.

A hidegen sajtolt mákolaj élettani hatásai, az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (főként zsírsavak, valamint egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható a keringési rendszer, idegrendszer, immunrendszer és csontrendszer támogató hatása. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható, bőr és haj regeneráló hatású. Fontos megjegyezni, hogy nagyon kevés kutatást végeztek kifejezetten mákolajjal, ezért bizonyos potenciális előnyei sokszor tapasztalatokból, hiedelmekből származnak, mint tudományos vizsgálatokból.

Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

1,740 Ft5,560 Ft

Ízvilág

a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően jellegzetes, halványsárgás színű, aromás mák illatú és ízű.

Konyhai felhasználás

levesfeltétként, salátadresszing összetevőként, édesség- és süteménydíszítésre és ízesítésre, müzli ízesítésre

A neolitikum óta termeszti az emberiség a kerti mák növényt, számos célra felhasználva. A mákolaj kiváló bázisolaj, így étolajként való felhasználása mellett, egyéb ipari alkalmazása is van (gyógyszerészeti, kozmetikai, vegyi). Magyarországon mind az ipari, mind az étkezési máktermesztésnek hagyománya van. A hidegen sajtolt mákolaj közel 90%-át egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják, domináns zsírsavjai az olajsav (omega-9) és a linolsav (omega-6), valamint kisebb mennyiségben a palmitinsav, sztearinsav és alfa-linolénsav (omega-3). Tokoferolok, karotinoidok és fitoszterolok szegényes forrása, ezért alacsony gyökfogó aktivitású olajok közé sorolják, akárcsak a kókuszolajat. Viszont a mákszemek többek között kalcium, magnézium, foszfor és mangán gazdag forrásai. A hidegen sajtolt mákolaj élettani hatásai, az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (főként zsírsavak, valamint egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható a keringési rendszer, idegrendszer, immunrendszer és csontrendszer támogató hatása. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható, bőr és haj regeneráló hatású. Fontos megjegyezni, hogy nagyon kevés kutatást végeztek kifejezetten mákolajjal, ezért bizonyos potenciális előnyei sokszor tapasztalatokból, valamint hiedelmekből származnak, mint tudományos vizsgálatokból. Érzékszervi tulajdonságait tekintve a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően jellegzetes, halványsárgás színű, aromás mák illatú és ízű. Füstpont kategóriabesorolás: alacsony

Összetevők: 100% mák.

Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.

Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:

Energia 3701 kJ/884 kcal
Zsír 100g
  • amelyből telített zsírok
13,5g
Szénhidrát 0,02g
  • amelyből cukor
0,001g
Fehérje 0,001g
0,03g

Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.
Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!

Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.

0
Kosarad üres!

Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.

Termékek megtekintése.

Fiókom