A mákolaj hidegen sajtolási eljárással készül, alapanyaga rendszeres laborvizsgálattal ellenőrizve morfinmentes.
A hidegen sajtolt mákolaj élettani hatásai, az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (főként zsírsavak, valamint egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható a keringési rendszer, idegrendszer, immunrendszer és csontrendszer támogató hatása. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható, bőr és haj regeneráló hatású. Fontos megjegyezni, hogy nagyon kevés kutatást végeztek kifejezetten mákolajjal, ezért bizonyos potenciális előnyei sokszor tapasztalatokból, hiedelmekből származnak, mint tudományos vizsgálatokból.
Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.
1,740 Ft – 5,560 Ft
a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően jellegzetes, halványsárgás színű, aromás mák illatú és ízű.
levesfeltétként, salátadresszing összetevőként, édesség- és süteménydíszítésre és ízesítésre, müzli ízesítésre
Összetevők: 100% mák.
Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.
Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:
Energia | 3701 kJ/884 kcal |
Zsír | 100g |
|
13,5g |
Szénhidrát | 0,02g |
|
0,001g |
Fehérje | 0,001g |
Só | 0,03g |
Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.
Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!
Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.
Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.
Termékek megtekintése.