Barion Pixel

Figyelem! Előfordulhat, hogy a képen szeplő kiszerelés csak illusztráció!

Lenmagolaj

Kiemelt figyelmet élvez a növényi olajok között mivel a lenmagolaj fogyasztásával természetes módon tudsz magadhoz venni Omega-3 zsírsavakat. A lenmagolaj használatával lehetséges az emésztési problémák megelőzése, kezelése természetes módon. Koleszterin problémák , vérnyomás problémák és ízületi panaszok esetén jótékony hatású lehet. Vitaminokban rendkívül gazdag (B,C,E-vitamin) illetve antioxidánsokban gazdag.

Külsőleg és belsőleg is alkalmazható

940 Ft2,210 Ft

Ízvilág

a technológiai eljárásnak, valamint illékony vegyületeinek köszönhetően egyedi és különleges, sárga színű, karakteres illatú, enyhén kesernyés ízű.

Konyhai felhasználás

alátadresszing összetevőként, szendvicsfeltétként, mártogatós alapanyagként, hidegkonyhai készítmény alapanyagként, turmix összetevőként. joghurtízesítésre, müzli ízesítésre

A lenmagolaj hidegen sajtolási eljárással készül. A hidegen sajtolási technológiának köszönhetően a finomított olajokkal szemben, értékes, természetesen megtalálható, biológiailag aktív vegyületek is maradnak az olajokban, többek között fitoszterolok, tokoferolok, fenolos vegyületek, pigmentek, valamint íz- és aromavegyületek. Az olajok zsírsav összetételén túl, ezek a kisebb bioaktív komponensek alapvető szerepet játszanak az étkezési olajok táplálkozási és egészségügyi hatásainak meghatározásában. Emellett a hidegen sajtolási eljárásból adódóan az olajok ellenállóbbak a lipidoxidációval szemben, természetes antioxidáns tartalmuknak köszönhetően. Mindent összevetve a hidegen sajtolási technológiával készült olajok hozzáadott értéket képviselnek. A len termesztése és felhasználási módjai több száz évvel ezelőtti korokba nyúlik vissza, ősi kultúrnövény. A lenmagolajat folyékony aranyként is nevezik, azonban eme elnevezés nem csak színére utalhat. A hidegen sajtolt lenmagolajat körülbelül 90%-ban telítetlen zsírsavak alkotják. Csakhogy növényi eredetű omega-3 zsírsav egy olyan formáját, alfa-linolénsavat tartalmaz, amely korlátozott mennyiségben az omega-3 aktív formáivá, vagyis eikozapenténsav és a dokozahexaénsavvá alakul át. Bár más élelmiszerek, olajok is tartalmaznak alfa-linolénsavat, viszont evőkanálanként körülbelül 7 grammjával a lenmagolaj messze a leggazdagabb forrás. Továbbá linolsavat (omega-6) és olajsavat (omega-9) is tartalmaz. Ennek megfelelően kiváló megoldás lehet az étrendi esszenciális zsírsav kiegészítésnek. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lenmagolaj nem tartalmazza ugyanazokat a tápanyagokat, mint a teljes vagy őrölt lenmag, így hatása is részben különbözik ezen formáktól. A lenmagolaj értékes zsírsav összetétele mellett E-vitaminban (elsősorban gamma- és alfa-tokoferol) és fitoszterolokban (főleg béta-szitoszterol, kampeszterol) gazdag, K-vitamint is tartalmaz. A hidegen sajtolt lenmagolaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Az omega zsírsavak létfontosságúak az emberi egészség szempontjából, jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, az általános egészségre. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a lenmagolaj növeli az artériák rugalmasságát, továbbá javítja a bőr állapotát is. Füstpont kategóriabesorolás: alacsony

Összetevők: 100% lenmag.
Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.

Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:

Energia 3404 kJ/813 kcal
Zsír 92,0g
  • amelyből telített zsírok
8,3g
Szénhidrát 0,03g
  • amelyből cukor
0,001g
Fehérje 0,002g
0,03g

Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.

Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!

Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.

0
Kosarad üres!

Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.

Termékek megtekintése.

Fiókom