A hidegen sajtolt dióolaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható pozitív hatása a lipidanyagcserére, LDL-koleszterinszint csökkentő és HDL-koleszterinszint növelő hatása, valamint az érelmeszesedés kockázatának csökkentése. Az esszenciális zsírsavak kiemelt fontosságúak az idegrendszer, valamint az egyészséges agyműködéshez, ugyanakkor általános egészségmegőrző hatásúak. Emellett jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. Külsőleg alkalmazva elősegíti a bőr egészségéges állapotának fenntartását és egyes bőrbetegségek terápiás kezelését.
1,890 Ft – 6,100 Ft
technológiai eljárásnak, valamint legalább 29 illékony vegyületének köszönhetően egyedi és jellegzetes, sárga színű, ízében és illatában is nyersanyagához, a dióhoz köthető.
szendvicsfeltétként, levesfeltétként, mártogatós alapanyagként, salátadresszing összetevőként, édesség- és süteményízesítésre, müzli ízesítésre
Összetevők: 100% dió.
Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.
Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:
Energia | 3697 kJ/884 kcal |
Zsír | 99,9g |
|
9,1g |
Szénhidrát | 0,02g |
|
0,001g |
Fehérje | 0,001g |
Só | 0,00g |
Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.
Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!
Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.
Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.
Termékek megtekintése.