Barion Pixel

Figyelem! Előfordulhat, hogy a képen szeplő kiszerelés csak illusztráció!

Dióolaj

A hidegen sajtolt dióolaj élettani hatásai az olajban természetes módon megtalálható bioaktív összetevők (zsírsavak és egyéb komponensek) jelentős mennyiségének tulajdoníthatók. Legismertebb egészségügyi előnyei közé sorolható pozitív hatása a lipidanyagcserére, LDL-koleszterinszint csökkentő és HDL-koleszterinszint növelő hatása, valamint az érelmeszesedés kockázatának csökkentése. Az esszenciális zsírsavak kiemelt fontosságúak az idegrendszer, valamint az egyészséges agyműködéshez, ugyanakkor általános egészségmegőrző hatásúak. Emellett jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. Külsőleg alkalmazva elősegíti a bőr egészségéges állapotának fenntartását és egyes bőrbetegségek terápiás kezelését.

1,890 Ft6,100 Ft

Ízvilág

technológiai eljárásnak, valamint legalább 29 illékony vegyületének köszönhetően egyedi és jellegzetes, sárga színű, ízében és illatában is nyersanyagához, a dióhoz köthető.

Konyhai felhasználás

szendvicsfeltétként, levesfeltétként, mártogatós alapanyagként, salátadresszing összetevőként, édesség- és süteményízesítésre, müzli ízesítésre

A dióolaj hidegen sajtolási eljárással készül.  A hidegen sajtolási technológiának köszönhetően a finomított olajokkal szemben, értékes, természetesen megtalálható, biológiailag aktív vegyületek is maradnak az olajokban, többek között fitoszterolok, tokoferolok, fenolos vegyületek, pigmentek, valamint íz- és aromavegyületek. Az olajok zsírsav összetételén túl, ezek a kisebb bioaktív komponensek alapvető szerepet játszanak az étkezési olajok táplálkozási és egészségügyi hatásainak meghatározásában. Emellett a hidegen sajtolási eljárásból adódóan az olajok ellenállóbbak a lipidoxidációval szemben, természetes antioxidáns tartalmuknak köszönhetően. Mindent összevetve a hidegen sajtolási technológiával készült olajok hozzáadott értéket képviselnek.  A diófélék fogyasztása a közelmúltban kiemelt figyelmet kapott, magas telítetlen zsírsav-, antioxidáns és egyéb biológiailag aktív vegyülettartalmuk, így potenciális egészségügyi hatásuk miatt. Habár a kutatások nagyrésze hagyományosan az egész dióra összpontosult, az újabb kutatások szerint a dió dióolajjá sajtolása megőrzi egészségjavító hatásait. A diófélék közül a dióról ismert, hogy magas mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, méghozzá több, mint 60%-ban többszörösen telítetlen formában linolsavat (omega-6), alfa-linolénsavat (omega-3), valamint egyszeresen telítetlen formában olajsavat (omega-9). Omega-6 és -3 aránya 4:1. Magas antioxidáns, vagyis E-vitamin tartalmú, főleg gamma-tokoferol (>90%) és alfa-tokoferol (6%) formában. Jelentős fitoszterol- és fenoltartalommal bír, emellett K-vitamin és kisebb mennyiségben kolin is található benne. Érdekesség, hogy a dió és magolajok, mint például mandula és pekándió, jelentős mennyiségű szfingolipidet tartalmaznak. Ezek a szerkezeti lipidek számos sejtfolyamatban játszanak többféle szerepet, különösen nagy mennyiségben fordulnak elő az agyban, nélkülözhetetlenek az idegrendszer fejlődéséhez és funkcionális integritásának fenntartásához. Füstpont kategóriabesorolás: közepes

Összetevők: 100% dió.

Nyomokban tartalmazhat: mustármagot, dióféléket és szezámmagot.

Átlagos tápértékadatok: 100 g késztermékben:

Energia 3697 kJ/884 kcal
Zsír 99,9g
  • amelyből telített zsírok
9,1g
Szénhidrát 0,02g
  • amelyből cukor
0,001g
Fehérje 0,001g
0,00g

Tárolási javaslat: száraz, hűvös helyen, fénytől elzárva tartandó. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat. Ez egy természetes folyamat, a minőségére nincs hatással.

Szűretlen olaj, ezért használat előtt felrázandó!

Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.

0
Kosarad üres!

Úgy néz ki, hogy még nem helyeztél termékeket a kosaradba.

Termékek megtekintése.

Fiókom